Skip to main content

Bröllop herrgård

Bröllop

Bröllop

Gimo Herrgård är platsen där “lyckliga-i-alla-sina-dagar” börjar, och med vår storslagna 1700-talsmiljö, eleganta matlagning och personliga uppmärksamhet gör vi ditt bröllop till en riktigt minnesvärd upplevelse. Bara ni vet hur ert bröllop skall vara men som ärad värd för bröllop i över 250 år har vi stor och ömsint erfarenhet av vad ett bröllop kan vara.

 

Den perfekta platsen

Vi gratulerar till er förlovning – ett underbart beslut att leva era liv tillsammans.

Ni kommer snart börja en magisk resa som tillhör bara er och det vore oss på Gimo Herrgård en stor ära att få bli startpunkten. Här nedan följer lite inspiration om vad ett bröllop på vår herrgård kan vara.

Vigsel

Borglig eller kyrklig vigsel?  – Hos oss finns möjlighet till båda. Herrgårdsområdet erbjuder flera utmärkta platser för er bröllopsceremoni såväl inomhus som utomhus.

I och omkring Gimo finns flera praktfyllda vallonkyrkor och vi förmedlar gärna kontaktuppgifter till borgliga och kyrkliga vigselförrättare i vår närhet.

Transport till och från kyrkan

En praktfull entré

Anländ till Gimo Herrgård med stil. Glid in framför era väntande och förväntansfulla gäster i en Rolls Royce-limousine eller kanske en klassisk hästdragen vagn? Eller varför inte utnyttja de generösa parkytorna till att överraska i en helikopter eller anlända vid bryggan i en roddbåt?

Möjligheterna är många och vi går gärna ur vår väg för att hitta något som passar just er.

Vi har ett stort kontaktnät och tillsammans ser vi till att ni får göra en precis så avslappnad eller storslagen entré som ni önskar!

 

Det börjar med en smäll

Brudskål

Bubblande dryck och ert val av varma och kalla godsaker blir startskottet för en kväll fylld av kärleksfulla, glädjefyllda och gastronomiska höjdpunkter.

 

Middag

Vårt köksteam kommer att göra sitt yttersta för att överträffa alla förväntningar. Komponera er middag från vår ”Mix and Match”-meny eller skapa er egen meny tillsammans med vår köksmästare.

 

Festlokal

Herrgården erbjuder en mångfald av stilfulla middagsmiljöer, från storslagna salonger till intima chambre separées.

 

Detaljerna som gör helheten

Kandelabrar, blomsterarrangemang och servettbrytning – ordna det själva eller låt oss att ta över detaljerna så att ni kan koppla av helt. Vi jobbar med flera dekoratörer, florister, wedding planners, koordinatorer, fotografer, make-up-artister, underhållare och gör precis så mycket eller lite som ni önskar.

Låt firandet fortsätta

Festen fortsätter i parktältet, vinterträdgården eller biblioteket som görs om till nattklubb, skräddarsydd efter era önskemål. Vi har ett stort nätverk av underhållare från trubadurer och pianister till DJ:s och förmedling av liveband.

Vi kan även förmedla AV-teknik, högtalare, ljus och mycket mer.

Hotellrum och sviter

Er egen plats

Låt er behagas av våra vackra gästrum och sviter. Individuell stil och elegans utmärker våra gästrum som blir fridfulla oaser under er vistelse på Gimo Herrgård.

Gimo Herrgård erbjuder 85 rum och sviter i flera olika rumskategorier. Totalt har hotellet 150 bäddar. Genom närliggande partneranläggning kan ytterligare 20 bäddplatser ordnas.

Träffas i Sjöstugan SPA Lounge kvällen före

Avkoppling & uppladdning

Hyr Sjöstugan SPA Lounge och koppla av tillsammans med era närmaste med varma bad, drinkar och mysigt umgänge nere vid sjön eller starta festligheterna med grillmiddag på terrassen dagen före den stora dagen.

I Sjöstugan SPA Lounge finns varma källor, bastu, badbrygga, bar och glaslounge med panoramautsikt över Gimodammen.

Bröllopspaket

Vårt bröllopspaket är framtaget för att uppfylla de vanligaste önskemålen – se det som allomfattande eller er startpunkt.

Kuvertpris 2025: 1.850 kr per person (inkl. moms) Gäller för bokningar om minst 50 personer. För mindre och intima bröllop, vänligen kontakta oss för pris. 

  • Brudens skål i mousserande vin med ett glas påfyllning eller ett glas champagne, alternativt två glas alkoholfritt mousserande vin
  • Ert val av tre kanapéer per person
  • Dukning med vita dukar och linneservetter
  • Tre rätters middag från vår Mix and Match-meny
  • Kaffe
  • Vickning - kokt korv med bröd och tillbehör
  • Privat matsal
  • Garderob och festlokal och serveringspersonal till 01.00
  • Provning av vald meny för två personer vid ett tillfälle

Certifieringar

Boka nu

Hjärtligt välkommen till Gimo Herrgård

Varmt välkommen till Gimo Herrgård – där minnen blir historia.